Underbar dag

Idag har vi haft en super mysig dag, jag och barnen. Jesper och Julia har varit så gulliga mot varann ( varför är det inte så oftare? ). Vi var ute i vår lilla trädgård på förmiddagen. Vi rensade ogräs ( något vi har gott om ) de fick köra skottkärran, gräva,och greja. Sen var det lunch och efter det sov Julia i 1 1/5 tim ( sååå härligt ) Då fick verkligen jag och Jesper egen tid. Mys.

Efter det var det mellis och sen bar det iväg till bibblan. Vi har nog bästa biblioteket tror jag. Finns en sago grotta, data spel, rit hörna, lyssna på bok hörna. Vi var där i närmare 2 tim. Sen hämtade M oss. Då bar det hem till matlagning av köttbullar och makaroner.

Underbar dag : )

Knack knack

Nu under hösten ska vi byta ut vår ytterdörr, den vi har är rätt gammal, ganska fin men inte så bra. Så nu längtar jag verkligen till den nya fina. Den är vit med ett mån format fönster upptill ååååå. Men gissa vad jag sprang på här om dagen, jo en jätte fin "knackis". Har ingen aning om vad de heter på riktigt. Men ett handtag som sitter mitt på dörren som man knackar på med.69579-88
Är den inte fin :) kommer att passa perfekt på fina nya ytterdörren.
Tjoho...


Kärleksgubben...igen :)

Jag blev starkt inspirerad av Lizette Greco och ville genast pröva detta. Tidigare har jag visat, här inne,  Jespers underabara kärleksgubbe som han ritade till mig. Den fick bli mitt motiv. Så jag satte igång och letade tråd och tyg som kunde tänkas använda. Och efter ett par timmar hade jag broderat klart hela gubben. Sååå skoj var det.


Slut resultatet kan ni se här, det bidde en kudde.
69579-89

***

69579-90

***

69579-54
Original teckningen

Eftersom detta gav mersmak, har jag fyndat tråd på loppis och en ram man spänner tyget i ( vet inte riktigt vad det heter. Nu ska det broderas :)
69579-86


Hm är festen över?

Igår, lördag var jag på inflyttnings fest hos min bästa vän A. Jag var verkligen laddad över att få festa loss och veta att jag inte skulle vakna av barnens morgon pigga  tjoande. Jag skulle nämligen sova kvar hos A.

God mat, gott vin, glada människor, precis så det ska vara på fest. Verkligen toppen toppen. Men så fylls mitt glas lite väl fort och ofta ( förstår inte detta ) ändå var jag duktig som drack vatten också för att jämna ut lite.

Eftersom man är små barns mamma, så är jag inte direkt van att drick större mängder alkohol, detta visar sig rätt snabbt. Ganska tidigt tar A med mig ut på en luftande promenad runt kvarteret. Den var uppfriskande och väl behövlig. Kommer in och studsar loss på vardagsrumsgolvet till Nordmans, det gör ont men gå ändå...( tror texten är så hm ) sen kikar jag in i sovrummet. Där ligger lille N som är 1,5 år och sover. Uppbullad med kuddar runt sig sussar så gott. Själv känner jag mig lite trött, så jag lägger mig helt enkelt på/ i sacco säcken som ligger bredvid sängen på golvet.

Tanken var att jag bara skulle vila lite å sen gå ut till festen igen. Snacka om att jag blev lurad. Ett antal timmar senare vaknar jag och ser att sängen är tom. Åå vad skönt, kryper ner och somnar om. Vaknar klockan 10 dagen efter. Ska tillägga att jag däckade innan klockan tolv, sista gästen gick vid fem på morgonen, fick jag höra.

Snacka om att jag missade nästan hela festen!! Men jag hade skoj de få timmarna som varade :)

Vardag igen!

Ja nu har vi då kommit in i vår nya vardag. Eftersom jag bivit arbetslös så blir allt nytt liksom. M har börjat jobba och barnen går på dagis 3 dagar i veckan. Jag själv är inne i det härliga söka-jobb-systemet :(
Kan inte påstå att jag tycker det är värst skoj. Att känn pressen från arbetsförmedlingen som jagar en att söka alla jobb ( hallå det går liksom inte ) samtidigt som jag själv inte vet vad jag vill syssla med. Har jobbat med samma sak i 15! år nu, jag vill gärna byta liv. Man till VAD??? Snacka om att det är total snurr i huvudet.

Jag hoppas att jag hittar någon struktur på mitt nya hemma liv och att jag finner svar på vad jag vill. Tyvärr tror jag att det är lätt att hamna utanför hela arbets livet som pågår därute. Känner redan nu att jag är isolerad från det livet.

Vad gör andra som är arbetslösa? ( utom att söka jobb såklart ) Vilket socialt liv har dom? Går dom hemma, liksom jag, och drar på radion, städar och snackar med blommorna?

Ja vi får se hur det här artar sig...just nu känns hoppet väldigt litet...

Gwen Stefani

Your Celebrity Style Twin is Gwen Stefani
69579-85
Trendsetting, unique, and stylish.

Vilken är din tvilling?

Nostalgi

Igår kom M hem med en DVD film, som han shoppat i samband med veckans matinköp. Och det var inte vilken film som helst. Utan Pojken med guldbyxorna! Alla vi som är födda på tidigt 70 tal vet precis vad det är. Jag var helt fascinerad av "Mats" byxor, tia efter tia drog han upp.

Idag har jag och Jesper suttit och tittat på filmen. Oj oj vilken nostalgi tripp. Bruna manchester byxor, köks skåp med skjutdörrar, kaffe kopparna Spisa Ribb, MER läsk i glas flaska, medaljong tapeter ja jag kan fortsätta listan lång. Jag njöt verkligen av att se dessa typiska 70 tals saker.

69579-84

Skulle inte tacka nej till ett par guldbyxor jag!

Söta Hello Kitty

Att som 35 åring vara förtjust i Hello Kitty säger väl en del, men jag kan verkligen inte motstå denna lilla figur. Tyvärr är det inte så lätta att få tag i saker här i vårt avlånga land. Men man kan ju alltid drömma sig bort och hoppas att man kanske kan shoppa på någon resa. Vad sägs om en brödrost?
69579-81
Eller kanske en Mp3 spelare,

69579-82

varför inte en telefon hemma?
69579-83
Jag vill ha!!!

Nu har den kommit...

Ikea katalogen. Öppnade brevlådan och där var den, den nya heta katalogen. Snabbt började jag bläddra i den för att få en överblick...både Jesper och Julia undrade förstås vad det var som på gick. Mamma ska bara kolla lite, vänta lite nu, lugna er.

Inom loppet av några sekunder fick jag ge upp, la katalogen i Julias knä, tog barn och vagn och andra
diverse saker man har med sig in. Väl inne i hallen sitter Julia och bläddrar febrilt i katalogen, tyvärr lite väl hårdhänt, ritsch, där rök den sidan. Nej, nej, nej så får man inte göra Julia aja!!

Hennes blick ser helt frågande ut, varpå hon börjar bläddra igen. Snabbt fick jag tag i framsidan och slet den ur hennes händer. Pust, det var med nöd å näppe, inga fler sidor trasiga i alla fall.

Senare på eftermiddagen får jag lite lugn och ro, sätter mig med en kopp thé och Ikea katalogen. Inser efter ett tag, när jag bläddrat igenom den några gånger, att jag blir lite lätt besviken. Inga roliga nyheter, inga måste ha grejer eller inte ens en gnutta inspiration får jag. Hm kanske ska jag ge den till Julia igen?

69579-80

Äntligen!!

Nu har vi varit och beställt nytt köksbord med stolar. Ja ja ja underbart!! Vi har kikat runt på väldigt många ställen utan att hitta det vi ville ha. Men tillslut hittade bordet oss!! Både jag och M tyckte om det så det var ju bara att slå till. Tyvärr är det ju alltid lång leverans tid på saker och ting, så vi får snällt vänta ca 5 veckor innan vi kan duka upp middagen.  Men den som väntar på något gott...

69579-7969579-78