Fika ute

Här om dagen träffade vi Julias vänner, Isack och Molly.
Det blev fika ute i trädgården. Här sitter hon och spanar in den härliga björnbärspajen. Mmm...
Dagen till ära bar Julia sina coola 70 -tals brallor.
69579-39
Äkta retro!

Bläää

I den allra översta rubriken står det "diabetiker", hittills har jag ännu inte skrivit något om det. Idag blir det första inlägget. Diabetes fick jag i samband med mina graviditeter, många sa att det försvinner efteråt, tyvärr bestämde sig denna sjukdom sig för att stanna i min kropp. Nu har den regerat i ca 1 år. Jag springer på ständiga kontroller och besök på specialist mottagningen. Att man blir less ibland är bara förnamnet.

Trots mitt kämpande med kost och motion så har jag inte lyckats få ner mina värden tillräckligt. Igår ringde min diabetessköterska och berättade att jag skulle öka min medicin. Jag tar två tabletter Metformin till kvällen. Nu utökas dosen till ytterligare 1 tablett till morgonen.

I morse tog jag min dos och efter ca 1 1/2 tim mår jag attans dåligt. Jag fattar inte vad det är, fryser, svettas, mår illa. Känner att det här går inte. Jag och Julia är på väg till dagis, för hennes inskolning. Ringer M och berättar läget. Förvarnar om att jag kanske håller på att bli dålig.

Men timmarna går och jag mår nu alldeles förträffligt. Väldigt konstigt. Efter avslutad inskolning ringer M. Han kommer då med den smarta lösningen: du har utökat din dos medicin!!

Aha...där har vi svaret. Det hade jag totalt glömt bort, när jag först började med Metformin mådde jag verkligen urk, nu är det alltså dax igen. Bita i det sura äpplet och härda ut.

Det positiva är ju jag fick svar på varför jag mådde dåligt, alltid nåt.

Sagt

Jesper:
Yeah Yeah Rocka fet!


Mamma:
Du menar Rockar fett??

Jesper:
Nä det ska vara Rocka fet mamma!


Syskon

69579-35
Mina underbara barn!

Pirater och cykelhjälmar

Nog händer det mycket varje dag när man har små barn. Tillslut har man väldigt svårt att minnas när man gjorde vad. Vilken dag var vi på kalas, när var det han sa det där roliga eller vem var det som ringde senast. Snacka om total förvirring i mamma hjärnan. Men med förhoppning så ska nog detta rätta till sig med åren, eller? I alla fall så har Jesper varit på sitt allra första Pirat kalas, små sjövilda barn som åt korv och fiskade upp godis bakom ett lakan . Två timmar gick fort, plötsligt var det dax att fara hem igen. Väl hemma funderar man på vad man just har gjort, intensiva timmar.
69579-38
Jesper visar sin teckning han har gjort till födelsedagsbarnet Nicholas.
***
Dessutom har lill myran en förmåga att ALLTID ta på sig något på huvudet och fötterna. Är det inte mössa eller plast bunke så blir det kanske Jespers cykelhjälm. Med mammas gympa dojjor som en extra detalj.
69579-37'
Vilket mode lejon.

Senaste loppis köpet

Denna fina lilla söta skål med lock hittade jag senast på loppis. Där stod den bland all bröte, trots en liten nagg i locket blev den min. Kunde inte låta bli att ge den ett nytt hem ; ) Det är en Rörstrand ur serien Dinera.
69579-36
Så fin!

Varning Varning

Här om kvällen när Jesper skulle spela Play Station ville Julia vara med och spela. Upp i soffan och började pilla på kontrollen. Hennes tummar for ivrigt över de små rattarna. Där stod vi lite lätt förvånade över hennes kunskaper. Hur mycket lär de sig egentligen när de ser andra göra saker? Dock var hennes kontroll inte inkopplad, tur nog, annars hade nog Jesper blivit tokig över allt krockande
69579-34
.Ve och fasa, detta får inte bli en vana.

Hello Kitty

Insåg just att min favorit figur inte fått synas alls här på bloggen. Så här kommer hon.
Hello Kitty. Världens mysigaste lilla figur. Vill ni veta mer om henne??
Titta in på
Sanrio. Där finns också alla hennes vänner.
69579-33

Kossor på grönbete

Underbar solig dag skäpptes kossorna ut på grönbete. Katrin med familj och The Sterners åkte ut till Rossareds gård för att se denna storslagna händelse. Mycket folk som stod längs hagarna och det bjöds på bullar och mjölk för de som gick tipspromenaden.69579-28
Full fart på kossorna, det kan jag lova.

69579-32
Jesper fick prov sitta i bondens traktor.

69579-30
Katrin med familj

69579-31
Picknick i det gröna

69579-29
Jesper på grönbete, precis som introt till "Lilla huset på prärien"


DANS DANS DANS DANS DANS DANS DANS DANS

Jag är nu världens lyckligaste person. Äntligen har jag kommit iväg och tränat dans. Förr tillhörde det min vardag men nu, efter två barn och två knä operationer har inte det skett på väldigt länge. Så kom jag iväg och det var som en stor injektion spruta för själen. Hade glömt hur otroligt roligt det är och hur givande det är. Total eufori. Instruktör/ koreograf som jag tränade för var Malin Zaki helt underbar person.
FloorFiller släng er i väggen här kommer tant Pehtra hi hi hi.
Länge leve dansen!!

Jag har blivit med sjal

Äntligen har den kommit! Jag har nu köpt mig en ringsjal, idag damp den ner i brevlådan,
starkt efter längtad! Tyget är sommrigt äppelblom-mönstrat.
69579-27
Här är premiären, har inte riktigt fått in ännu hur Julia ska sitta men det kommer nog. Här ska bäras!

Grillning i dagarna tre

Nu har grill säsongen tagit fart. Ut med trädgårdsmöblerna, duk på bordet. saft i kanna och härlig sommar mat. Under helgen fick vi besök av Cecilia med familj. Det blev ute lek ända till kvälla och grillning.69579-21
Hela gänget samlat vid bordet. Sommar, sommar, sommar...

69579-24
Gustaf

69579-23
Emma

69579-25
Jesper ( med värsta slicke luggen )

69579-26
Julia

69579-22
Och lite sago läsning blev det också.

Gris-Tryne-Fönsterruta

Mamma som man är till världens bästa lilla Julia ( så klart :-) undrar man lite lätt vad denna lek går ut på?? Helt plötsligt står hon där, lill tjejen och trycker upp hela ansiktet mot rutan och tycker att det är super skoj. Slabbigt och en aning gris-tryne varning uppstår. Samtidigt så krampar magen av skratt på stolta mamma. Underbara Julia, vart kommer alla tokerier ifrån??

69579-20
En stund senare vid middagen, börjar hon trä oliver på fingrarna och små gurglar av skratt.

Värme!

Idag kom den...värmen. Underbara sol, verkligen efterlängtad. Det svåra dock är ju vilka kläder man ska ha på sig. Helt plötsligt så är den tunna slitna vinterjackan tok varm, fötterna kokar av strumpa och sko.

Samtidigt så ropar kläderna i butikerna ett svagt lock rop...kom, kom och köp mig. JA JAG  kommer...när pengar finns på kontot :-( Just nu har vi lite köp stopp i familjen, vilket inte gör saken bättre, utöver detta ska tilläggas, att jag inte har samma kläd storlek som förra sommaren. Vilket är underbart men samtidigt gör att jag verkligen inte har några kläder.

Men, men skam den som deppar, det kommer ju snart en ny månad med nya pengar :-) Det blir till å rulla upp och sy in så länge. Trots köp förbud så bröt jag denna lilla regel, lyckades hitta en somrig blus på rea endast 74 kr. Kunde bara inte motstå!