Gissa vad jag sett idag

Jo en liten liten tussilago kikade upp i myllan, den lös starkt gul mot den mörka jorden. Kameran fanns med i väskan så här kommer ett bild bevis, tyvärr är det en dålig bild men ni ser den va?

***

69579-215

Ett riktigt vårtecken eller hur.

***
Jesper har en fin prutt kudde som jag tänkte busa med idag. Jag fyllde mina lungor med luft och blåste
upp kudden med all min ork. Nu tänkte jag, nu ska jag minsann prutta för kung å fosterland. Jag tog riktig sats, för här skulle det mega pruttas. Gissa vad som händer, det säger PANG, inte prutt.

69579-214

Prutt kudden går sönder och Jesper blev ledsen, inte för att det smällde utan just för att den gick sönder.
Där får man för att man ska busa hm.

***
Julia har tagit på sig både glitter mössa och halsband, hon dansar runt i köket medan
Jesper bygger på sin coola legobil.

69579-212

***

69579-213

***

Sen hittade jag detta ute i naturen.

69579-211

Började lite lätt att hyperventilera

***
Var på väg att hämta barnen på dagis. På morgonen så hade barnen cyklat till förskolan, inne på området finns en
liten ( med betoning på liten ) bod. Där man kan ställa sina åk don över dagen, vagnar, cyklar, pulkor.

Eftersom det regnade och blåste små nålar när jag skulle hämta, bestämde jag mig för att ta ut barnens cyklar först, innan jag gick in för att få med dom hem. Grejen är att det blir alltid lite bråk om vem som får öppna dörren till boden och vem som kommer först in. Tänkte att jag skulle bespara mig det i busvädret.

Jag går förbi hela dagis byggnaden runt hörnet till boden. Själva låsanordningen är simpel, en helt valig hasp. Typ såna som finns på bajamajor ungefär. Jag öppnar dörren, puttar upp den och kliver in i boden. Då hör jag pang och sen ett plonk. Vänder mig om och inser att dörren har slagit igen bakom mig och plonket jag hörde var haspen som la sig till rätta. Innelåst, i världens minsta bod full av vagnar och uteleksaker.

Ett, tvåååå, treeee...andas...börjar känna i mina fickor. Ingen mobil, okej, jag ser en liten springa. Om jag hittar en kniv så kanske jag kan få upp haspen genom springan. Ingen kniv, börjar flacka runt med blicken, finns inget jag kan använda. Med andra ord jag kommer inte ut. Börjar lite lätt att hyperventilera. Det är ju ingen som vet att jag står därinne. Funderar lite lätt på vad Mcgyver skulle ha gjort i detta ögonblicket.

Andas lugnare och inser att det står fasligt många vagnar i boden. Det betyder i slut ändan att det kommer komma föräldrar och hämta dom. Frågan är ju bara när. Om en kvart, en timma hm. Då hör jag fotsteg utanför. Jaaaa det var någon som såg mig gå in i boden tänker jag. Någon börjar flippra med haspen och voila...dörren öppnar sig.

Det är en pappa som kommit för att hämta en vagn. Det var inte alls någon som sett mig utan bara ren tur att han skulle hämta precis just då. Han blev minst sagt tagen av att jag tittade fram där. Jag jublade högt av glädje, vilken lättnad. Som tur var så var min tid där inne inte lång, kanske 2-3 min inte mer. Men det räckte för att jag skulle få lite lätt panik. Nästa gång ska jag se till så jag har med mig mobilen.
***

Flyga med Hello Kitty

Eva Air är ett flygbolag i asien som slagit på stort när det gäller Hello Kitty. Flygplanet är dekorerat med Hello Kitty, flygvärdinnorna har special designade kläder, maten, stolarna ja allt på dessa flyg rutter är Hello Kitty.


69579-209

Jösses vad roligt det skulle vara att få uppleva en flygtur : )

69579-210

Vem skulle inte vilja ha detta serverat

Vad har hänt den senaste tiden?

* Idag damp det ner ett härligt brev från Japan...jag blir lika glad varje gång. Som ett barn på julafton.


image208

***

* Vi har varit på Universeum. Gått genom regnskog och hav. Barnen tyckte det var intressant,
läskigt men mest roligt.

69579-202

Jesper i ett jätte gap

69579-199

Läckert med hajar simmande över en.

***

* En glad nyhet. Jag blev helt totalt paff! Vår lilla godis butik här runt hörnet har :

69579-200

Hello Kitty klubba!
Äkta från Sanrio. Det kunde man inte tro. Var ju bara tvungen att köpa en :)

***
* Sen har vi varit en tur på loppis. Jesper fick tre stora fina glas-putte-kulor. Han leker allt som oftast med dom. Julia springer efter och vill också ha så klart. Lill gumman fick fina troll med rött hår. Lite nostalgi för mamma.
Vem minns inte dom.

69579-207

Tyvärr är det bara jag som gillar dom, barnen bryr sig inte : ( Så kan det vara.

***

* Pysslar gör vi ju nästan varje dag, här är det Julia som grejar.

69579-205

Nya fina pennor fick hon av moster i födelsedags present.

69579-204

69579-203

Storebror klipper mycket nu och då måste ju även Julia pröva.

***
* När jag fyllde så kom Jesper med en super fin teckning. Den föreställer mig, Cecilia och några flaggor. Längst till höger ser man en skattkista med presenter i.

69579-206

Cecilia till vänster och jag till höger.

***