Hmm...

Vad är det där...
69579-49
de här skruv knapparna är spännande...
69579-50
tja om jag ska smaka lite...
69579-51
hum slurp...hi hi hi

Midsommar!

Hur skulle nu vädret bli denna midsommar, uppehåll, värme, regn, storm...Det började med lite molningt och dystert. Regn på förmiddagen, men sen efter att lunchen intagits, sill, potäter, kassler och andra smarrigheter sprack det upp.
69579-43
Med släkten på besök packades bilen och det bar iväg till dans runt midsommar stången. Dock bestämde jag och min syster att en promenad till evenemanget kunde vara lätt uppfriskande. Så vi knallade och knallade och knallade. Syster min upplyste många gånger om att promenaden var i längsta laget. Eftersom vi aldrig tidigare gått till platsen hade vi inte riktig koll på hur långt det var. Långt var det!

Lite lätt svettiga och trötta på att gå, kom vi alla fall fram. Fullt med folk, härlig midsommar stång, lotterier och andra aktiviteter. Det blev en väldigt bra dag till slut.
69579-44
Hela familjen samlad eller ja på samma bild i alla fall.
69579-46
Mormor Ulla
69579-47
Pehtra & Mattias
69579-48
Jesper & Julia
mys i soffan sent midsommaraftons kvällen


Jag är lika stor som dig mamma

På eftermiddagen idag satt vi och mös lite ute på gräsmattan. Så skönt att ta det lite lugnt  i skuggan. Solens strålar är lite för heta för oss just nu. I alla fall där satt vi och Jesper blir lite tyst och så tittar han på mig och säger:

Jesper:  Mamma, nu när Julia sover kan vi gå till lekplatsen?

Mamma: Nä men det går ju inte, Julia sover ,vi kan inte lämna henne själv här.

Jesper: Men jag kan gå själv till lekplatsen.

Mamma:
Nä hä du, du är alldeles för liten för att gå iväg själv.

Jesper:  Men jag är lika stor som dig mamma, titta här.
Varpå han ställer sig upp i en av trädgårds stolarna.

Jesper: Nu kan jag gå själv.

69579-42

Sveriges Nationaldag

Den nya lediga dagen spenderades ute vid Tjolöholm. Bra väder ( lite blåsigt dock ) fullt med folk, barn aktiviteter, mat, folkdanslag, picknick och svajande flaggor. Jesper och Maximilian åkte både båt karusell och hoppade i hoppborg. Karusellen var klart det bästa på hela utflykten, tyckte Jesper. Julia somnade en stund så hon missade väl det mesta.
69579-40

69579-41

Kaloriregler

Dessa var så roliga så jag kände att jag bara måste lägga ut dom här på bloggen.

* Om man äter något när ingen ser,innehåller det inga kalorier.

* Mat med samma färg har samma kaloriinnehåll ( t e x tomater och hallonbåtar )

*Allt som testas och slickas från knivar och skedar medan man lagar mat innehåller inga kalorier eftersom det är ett led i matlagningsprocessen.

*Kaffebröd och småkakor innehåller inget fett när man bryter sönder dem och äter upp dem bit för bit, eftersom fettet förångas när kakan bryts sönder.