Vad står det där?

Jesper är väldigt nyfiken på vad det står skrivet överallt. Vid alla skyltar vi passerar kommer frågan: Vad står det här mamma? Snäll som man är läser man tydligt och pedagogiskt vad som står. Men efter 714:e skylten börjar mamma bli lite lätt irriterad. Istället för att titta vad det är för skylt hittar jag på något, som " sitt inte på gräset"- skylt. Lite roligare än en 50 skylt. Här om dagen när vi kom hem så bestämde sig lilla herrn sig för att han skulle skriva. Mamma, jag vill ha penna och papper, jag ska skriva en skylt.

69579-19
Minnsan kan man se att han försökt sig på att skriva. Det går nästan att urskilja en bokstav  lite här å där.

Loppis Loppis

Jag älskar att gå på loppis. Det är bland det bästa som finns. Att gå runt där och titta och leta efter prylar, allra helst kunna göra världens fynd. Tyvärr så börjar även tant Agda och farbror Bertil förstå att de där gamla kopparna och glasen de har i skåpen är lite värde fulla. Så att göra fynd blir mer å mer sällsynt. I alla fall tycker jag att jag gjorde ett litet kap i söndags. Då bar det iväg till Hembygds föreningens loppis. I allt bråte fanns denna fina tallrik. Från Rörstrand Eden av Marianne Westman. Lite nagg och inte helt perfekt men så fin ändå och endast 3 riksdaler. Fynd!

69579-18

South Park

Även jag var tvungen att göra mig till en South Parkare...
69579-17
Humla fick mig nyfiken att testa. Inte så pjåkigt, hyfsat likt, tror jag.

Gubbe och kärring

Här står Jesper och Julia redo för att påska runt bland grannarna. Vi hade gjort kycklingar av toa rullar som Jesper lämnade över. Julia hängde på så gott hon kunde. Det blev väldigt uppskattat, godis i mängder.69579-14


Jesper som pirat påsk gubbe
69579-15


Julia som en rysk påsk gumma
69579-16

Glad Påsk!

I dag på Påskaftonen ska vi ut och påska runt bland grannarna, äta lite god mat, gå och titta på påskbrasa. Solen skiner ute och det känns som om dagen kommer bli strålande. Igår hittade jag denna lilla Tussilago, stod helt själv och lyste, kunde inte låta bli och nårpa med mig den hem. Nu förgyller den vårt köksbord.
69579-11


Bubblor

Såpbubblor i mängder. Moster Åsa gav Jesper såpbubblor i påskägget. Jesper blev som tokig och blåste bubblor tills de tog slut. Julia hängde på i jakten efter att fånga en hel bubbla. Det gick så där ;-) Bubblor


Paket med posten

Idag kom det ett paket med posten, hurra! Det är mitt fynd på Tradera. Kläder från Me and I, tröja och kjol.
69579-<br />5


Se vilken sötnos Julia blev.

Stelton

Även jag tillhör skaran som gillar fina saker. Jag har redan en svart men vill såklart ha en till. Har man gäster är det kul att kunna servera både kaffe och thé från dessa fina termos kannor. VIll ha!



69579-4


JESPER

69579-3


I solens strålar

I solens strålar

Eftermiddag i april ute på gården. Underbara vår, har den kommit nu för att stanna?

JULIA

69579-2

Premiär!

Då har även jag, som resten av befolkningen ( nästa i alla fall ) skaffat mig en blogg. Här tänkte jag skriva om mina dagar som mamma ledig, mina två härliga barn, Jesper och Julia. Visa upp min små roliga kreativa experiment. Ja skriva om det mesta som kommer min väg.  Välkomna!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!