Stora dagen äntligen här!

Ned räkningen har varit lång. Hur länge är det kvar nu tills jag fyller år....hm ja det är ca 4 mån. Hur länge är det kvar nu...det är 4 veckor kvar. Dag ut och dag in har denna frågan ställts. Och till sist kom den ju, dagen då Jesper äntligen fyllde 5 år.

***
Kvällen innan, pyntade vi och gjorde fint i hela huset. Ballonger, cerpentiner högt å lågt.

image266

40 ballonger, uppblåsta av mamma. Lite lätt yr i bollen efter detta kan jag meddela.

***
Lördag morgon.
HURRA HURRA HURRA HURRA
för Jesper idag.

Bull frukost på sängen och överöst med paket.
image267

Glad och nyvaken Jesper.
image268

Även Julia hjälpte till med paket öppnandet såklart.
image269

***

Senare på eftermiddagen var det dax för kompiskalaset.
Här är bordet färdig dukat och Jesper sitter och väntar på att hans kompisar ska komma.
image270

***
Den stora glassbomben full av tomtebloss!
image271

Efter två timmars kalas med 12 barn så pustade vi alla ut.
Dagen blev totalt lyckad! Jesper glad och hög av ruset en sån här dag ger.
***
Båda de små somnade gott efter denna härlig dag.


Snart 5 år!

Om en vecka fyller Jesper 5 år. Jösses vad tiden har gått fort. Nu är han ju faktiskt ganska stor. Det är härligt att kunna prata och att diskutera saker som han funderar på. Ofta kommer det frågor om ditten och datten. Man undrar vart alla hans frågor kommer ifrån. Han är en mysig, snäll kille som bryr sig om männsikor. Kreativ i sitt lekande och skapande. Älskar att dansa. Min älskade Jesper!

image265

***

Varm i hjärtat

Här om dan när jag hämtade mina små på dagis, så var det ganska lugnt, få barn, inga andra föräldrar. Så jag och fröken M pratades vid, Julias fröken. Jag vet att Julia gillar fröken M, hon pratar mycket om henne.

Fröken M berättade med en glad, intensiv och energisk röst att hon verkligen gillar Julia. Hon älskar att J är så nyfiken, sprallig, glad och en frisk fläkt.

Som mamma blev jag ju alldeles varm i hjärtat. Så härligt att få höra nåt sånt. Annars är de ju väldigt neutrala, fröknarna. Hon passade nog på nu när tillfälle gavs. I vanliga fall är det ju annars både fullt med barn och föräldrar runt en när man hämtar.

Kramelikram

Rånförsök och Stora tjejen

Hm nu händer det grejer. Först å främst så har Julia blivit stora tjejen. Hon älskar sin napp, har alltid gjort det. Men på senare tid har hon börjat tugga sönder dom. Inte bra. Vi har sagt att hon ska sluta och lämna napparna till tomten. Vilket hon inte alls har varit med på.

Men så en dag när mormor hämtade Julia på dagis, bad fröknarna om en ny napp. Den hon hade var trasig. Helgen gick och vi glömde detta totalt. Efter en vecka ( utan att höra nåt om detta ) så nämner en av fröknarna att hon nu sover utan napp på dagarna. Då kom vi på att vi glömt ta med en ny. Så ta da ,detta var ju kanon.

I helgen som gick körde vi på samma, ingen napp på dagen. Gick hur bra som helst. Söndag kväll sa vi, nu är du stor tjej och behöver ingen napp på natten heller. Lite knorr blev det men hon sov som en prinsessa.
Tänk vad lätt det kan vara fast man inte tror det. Så nu är hon napp fri!

*****************************************************************************************************************************

Idag ringde en tjej från banken. Hon undrade om vi gjorde ett köp via nätet exakt just då. Jag svarade att så var inte fallet. Hon förklarade ingående att det var någon som använde vårt kontokort för att köpa varor för 30 000!
VAAAAA!!! Jösses å amalia.
Någon försökte att råna oss ( kan man ju faktiskt säga ). Hon spärrade kortet direkt och köpet gick inte igenom. Så nu får vi vänta på nytt kort. Men fatta, vilka jävla människor det finns. Och när har de lyckats kopierat kortet, för de har inte blivit stulna. Snacka om att det går tusen tankar i huvudet.

Så jag kan säga att från och med nu kommer jag att minska på kort betalandet och ha lite mer kontanter i fickan.
Jag är så glad att de har en sån bra övervakning på banken när det gäller kontokorts ärenden!
Tack!