Bläää

I den allra översta rubriken står det "diabetiker", hittills har jag ännu inte skrivit något om det. Idag blir det första inlägget. Diabetes fick jag i samband med mina graviditeter, många sa att det försvinner efteråt, tyvärr bestämde sig denna sjukdom sig för att stanna i min kropp. Nu har den regerat i ca 1 år. Jag springer på ständiga kontroller och besök på specialist mottagningen. Att man blir less ibland är bara förnamnet.

Trots mitt kämpande med kost och motion så har jag inte lyckats få ner mina värden tillräckligt. Igår ringde min diabetessköterska och berättade att jag skulle öka min medicin. Jag tar två tabletter Metformin till kvällen. Nu utökas dosen till ytterligare 1 tablett till morgonen.

I morse tog jag min dos och efter ca 1 1/2 tim mår jag attans dåligt. Jag fattar inte vad det är, fryser, svettas, mår illa. Känner att det här går inte. Jag och Julia är på väg till dagis, för hennes inskolning. Ringer M och berättar läget. Förvarnar om att jag kanske håller på att bli dålig.

Men timmarna går och jag mår nu alldeles förträffligt. Väldigt konstigt. Efter avslutad inskolning ringer M. Han kommer då med den smarta lösningen: du har utökat din dos medicin!!

Aha...där har vi svaret. Det hade jag totalt glömt bort, när jag först började med Metformin mådde jag verkligen urk, nu är det alltså dax igen. Bita i det sura äpplet och härda ut.

Det positiva är ju jag fick svar på varför jag mådde dåligt, alltid nåt.

Kommentarer
Postat av: Katrin

Stackars dig! Lider verkligen med dig, diabetes måste verkligen vara fruktansvärt jobbigt! Men du är tapper, så kämpa på! :-)

2006-05-31 @ 14:02:53
Postat av: Elin

Hej. Vad tråkigt med din diabetes. Trist att äta medicin också och nu ännu mera. Men bra ändå att det finns hjälp. Jag vet precis hur det är med biverkningar. Hade en hel del när jag började med min blodtrycksmedicin.
Ha det så bra. Kram Elin

Postat av: Lena

Hej
Jobbigt det där :(

Har förstått att man verkligen kan må apa av Metforminen, är livrädd att min läkare ska vilja sätta in det på mig :(

Du är så tapper och duktig Pehtra!!!
/Kram

2006-05-31 @ 19:07:50
URL: http://lena.blogg.se
Postat av: Britta

Ett år är ju inte så lång tid i ett helt liv. Förhoppningsvis kan du bli bättre ännu. Hoppas nu du vänjer dig vid nya medicindosen snart.

Kramar!

2006-06-01 @ 21:46:25
URL: http://spaces.msn.com/utterb/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback